top of page
Zoeken

Sacred Cacao & Integratie

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023

Je kan nog zo diep gaan in een ceremonie, zo veel emoties eruit gooien maar hoe vang jij jezelf daarna op?


Hoe ga je dit toepassen in je dagelijks leven?


Hoe voorkom je dat je weer terug valt in je oude gewoonte?We krijgen zo vaak de vraag na een sessie, wat kan ik verder thuis doen?Integratie is echt zo’n groot onderdeel van het gehele proces.


Het proces is niet de sessie zelf, de sessie zelf is misschien maar de helft van het proces.Het echte werk begint pas als je weer thuis bent, in je eigen omgeving, met de mensen om je heen die dichtbij je staan. Hoe pas jij daar toe wat je hebt ervaren, losgelaten?Het is zo makkelijk om na een sessie weer terug te vallen in eigen patronen. En tuurlijk kan een sessie veel in beweging zetten maar hoe jij er vervolgens mee om gaat is bepalend voor hoe veel uitwerking de sessie heeft.De grootste delen van mijn processen hebben zich thuis afgespeeld, in mijn eigen omgeving. Want daar ga je de triggers ervaren. De triggers die je uitnodigen om te groeien, de triggers die je de ruimte geven om patronen te doorbreken, de triggers die jou vragen jezelf op te vangen en ruimte te geven aan wat je voelt en vanuit daar een nieuw verhaal te schrijven voor jezelf.Hierbij voelt Sacred Cacao voor mij als een van mijn grootste hulpbronnen. Sacred Cacao brengt mij weer terug bij mezelf, een moment, al is het maar 15 minuten, waarin ik even echt contact kan maken met mezelf. Voelen wat er in mijn binnenwereld speelt. Voelen wat ik echt nodig heb.Mooie muziek luisteren, door de pijnlijke stukken heen bewegen, gewoon in stilte zijn, genieten van de natuur, journalen. Het kan van alles zijn.Sacred Cacao voelt als een warme knuffel, de zachte en liefdevolle energie die zo nodig is in je integratie proces.Sacred Cacao & integratie zijn in mijn proces dan ook een onafscheidelijke combinatie geworden.Drink jij thuis al cacao? En hoe ervaar jij dit als onderdeel van je integratie? 🤎Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hierin, en mocht dit nieuw voor je zijn en je geïnteresseerd zijn in het thuis drinken van cacao dan help ik je graag verder.Liefs Valerie6 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page