top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverValerie Meeuwissen

Shake it off

Shake it off. Schud het lekker van je af. Een gezegde dat vaak gebruikt wordt maar wat we eigenlijk zelden nog echt doen.


Als mensen zijn wij het afgeleerd om alles letterlijk van ons af te schudden. Zodra ons lichaam ook maar enigzins probeert te ontladen door te schudden of te trillen proberen we het te onderdrukken omdat we het raar vinden, raar tegenover andere en misschien zelfs wel raar tegenover onszelf. We zijn het niet meer gewend om ons lichaam op een natuurlijke manier spanning te laten ontladen.


Maar dit maakt dat we al deze spanningen vast gaan zetten in het lichaam. Het stopt met stromen. Al die trilling kan geen kant op en zet het lichaam op slot.


In het geval van gevaar is ons lichaam zo gebouwd dat we overgaan in vechten of vluchten. Maar als we over willen gaan tot actie maar dit niet kunnen (als de situatie er niet naar is of je bevriest in het moment) moet die spanning toch het lichaam uit.


Je ziet het ook met dieren in de natuur, bijvoorbeeld als eenden aan het vechten zijn, ze gaan na het vechten uit elkaar flapperen lekker met hun vleugels en gaan weer door met hun dag alsof er nooit wat gebeurd is.


Omdat wij dit als mensen afgeleerd zijn is het belangrijk om ons lichaam weer te helpen herinneren hoe te ontladen.


Met onder andere ademwerk en neo emotional release sessies gebeurd het regelmatig dat iemand spontaan begint te trillen, de spanning trilt het lichaam uit. Dit is niks om bang voor te zijn, ook al kan het soms raar aanvoelen. Het is juist een natuurlijk systeem wat weer op gang geholpen wordt.


Ook BRTT is een mooie techniek om het lichaam te helpen met ontladen, het is een methode met verschillende oefeningen waardoor het lichaam de spanning uit het lichaam laat gaan.


Dus laat het eruit, schud het eruit en bevrijd jezelf van de spanning in je lichaam!
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2 Post
bottom of page