top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverValerie Meeuwissen

Je bent al heel

Echt geloof mij, je bent al heel.

Het is zo belangrijk om je dit te herinneren, dit te realiseren.


Als trauma ons overkomt hebben we vaak het gevoel dat we een deel van onszelf verliezen, we verliezen de verbinding met wie we werkelijk zijn.


Een gebeurtenis kan zo overweldigend voor je zijn dat je uitckeckt, uitckeckt om niet te hoeven voelen wat er gebeurd. Maar vervolgens wordt dit een automatisme, het voelt veiliger om niet helemaal aanwezig te zijn. Want wat als het weer gebeurd, wat als we weer de pijn moeten ervaren. Dus blijven we afwezig, een deel van onszelf blijft afwezig om onszelf te beschermen.


Daarom is het zo belangrijk om de veiligheid in jezelf weer op te bouwen, beetje bij beetje, laagje voor laagje. Om zo steeds weer iets meer te durven voelen, iets meer durven toe te laten, steeds een beetje meer terug te keren. Terug te keren in jezelf. Terug te keren naar dat gevoel van heelheid.


Want die heelheid is er altijd al, je bent altijd al heel. Alleen je bent jezelf gaan beschermen. En dat is oké. Ook dat mag er zijn.


Dus wees alsjeblieft niet boos op jezelf als je het gevoel hebt niet heel te zijn, het heeft je willen beschermen en als de tijd daar is kan je laagje voor laagje, stapje voor stapje weer terugkomen in de veiligheid in jezelf. Meer en meer zakken in je lichaam, in je zijn en het gevoel van heelheid weer gaan ervaren.


Want heel ben je altijd al geweest en zal je altijd zijn 🤍
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page