top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverValerie Meeuwissen

Het onderbewustzijn heeft geen tijdsbesef.

Het onderbewustzijn heeft geen tijdsbesef


Alles wat er op dit moment gebeurd ervaart je onderbewustzijn vanuit alles dat het opgeslagen heeft door de jaren heen.


Van nature is jouw onderbewustzijn er op gericht jou te beschermen, daardoor is het geneigd om vaak vanuit angsten de omgeving te scannen.

Vanuit overleving kijken naar de wereld.

Want dat is wat van nature prioriteit heeft: koste wat het kost overleven.


Dit kan er voor zorgen dat als jij bijvoorbeeld op jonge leeftijd iets traumatisch hebt meegemaakt en op dat moment een bepaalde geur aanwezig was je nog steeds op latere leeftijd heftig reageert op deze geur. Misschien zelfs in paniek raakt.


Je bent je trauma gaan associëren met de geur.


En zo kan het van alles zijn, zelfs een bepaalde lichtinval kan een trigger zijn voor het onderbewustzijn om het lichaam in een staat van angst te brengen. Want de associatie met trauma brengt het lichaam terug naar het traumatische moment.


Soms zijn deze triggers heel duidelijk maar dit kunnen ook dingen zijn die ons bewuste zelf op dit moment niet snapt omdat je niet bewust weet wat voor connectie het onbewuste heeft gelegd.


Daarom is het belangrijke triggers bij de kern aan te pakken, de emoties en overtuigingen van het trauma beetje bij beetje los te laten, te bevrijden en nieuwe verbanden te gaan leggen.


Zodat je daadwerkelijk bevrijd bent van de oude patronen die niet meer relevant zijn en echt in het nu kan gaan leven 🤍Het onderbewustzijn heeft geenal tijdsbesef

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page