top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverValerie Meeuwissen

Het onbewuste bewust maken

Volgens psychiater en psycholoog Carl Jung is maar 5% van wat we voelen, denken en doen maar bewust. Dat betekend dus dat 95% van ons leven we vanuit ons onderbewustzijn handelen. 95%!

En de laatste tijd gaan er zelf veel theorieën in de rondte dat dit getal nog hoger ligt.


Dit betekend dat wij constant in ons doen en laten geleid worden door dit onderbewuste deel in ons. Het deel in ons wat sinds onze jeugd af aan (of misschien wel langer) alles heeft opgeslagen, connecties heeft gelegd en daarmee conclusies heeft getrokken.


Conclusies en connecties die in de huidige situatie misschien niet eens meer relevant zijn.


Het kan hierdoor zijn dat je soms angstig bent in situaties die totaal niet angstig overkomen, of boosheid kan worden op iemand zonder dat daar echt een goede reden voor is.


Zou het niet mooi zijn als we langzaam maar zeker meer en meer bewust kunnen gaan leven, doorvoelen en ervaren wat ons vanuit ons onderbewustzijn regeert en dit kunnen doorvoelen en kunnen bevrijden. Waardoor we weer bewust kunnen zijn.


Hiervoor is onder andere ademwerk zo’n mooie manier om dat onderbewustzijn in te gaan, bewust te worden van de onderbewuste patronen die jouw leven beheersen. Bevrijden van overtuigingen die niet meer van nu zijn.
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page